16-07-2020

U Srbiji preminulo još 13 osoba, 383 novozaraženih

U Srbiji je u prethodna 24 časa preminulo još 13 osoba od posljedica infekcije korona virusom pa ja ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećan na 442.

U Srbiji preminulo još 13 osoba, 383 novozaraženih | Radio Televizija Budva

Kako je na konferenciji za novinare rekla premijerka Ana Brnabić, u tom periodu su testirane 9.183 osobe a prisustvo virusa potvrđeno je kod 383 osobe, najviše u Beogradu.

U Srbiji su trenutno hospitalizovana 4.662 pacijenta a na respiratorima je 177 pacijenata.

Od početka epidemije, u Srbiji je testirano 524.578 osoba a pozitivan nalaz na prisustvo virusa potvrđen je kod 19.717 osoba.

Premijerka Srbije je ocijenila da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji teška ali je i dodala da gaji optimizam jer se kako je navela, vidi da građani u najvećoj mjeri poštuju preventivne mjere i apele Kriznog štaba.

Ona je ocijenila i da je rast broja oboljelih u Beogradu i Novom Sadu "van svake sumnje posljedica protesta koje smo imali".

Kazala je da je u Beogradu prethodnih dana bio registrovan pad broja novooboljelih nakon čega je juče i danas došlo do rasta.

"Nemoguće da imate veliki broj demonstranata bez maske u bliskom kontaktu i čak sukobe, pa da se to ne vidi. To je ono što nam dolazi na naplatu. Za mene je to očekivano a onda se sa tim brojevima i lakše nosite", rekla je Brnabić.

Dodala je da je Vlada Srbije na današnjoj sjednici usvojila nove mjere koje od sjutra stupaju na snagu.

"Realno je da uskoro krenemo ponovo da vidimo pad broja novozaraženih jer vidim da smo se svi zajedno uključili u ovu borbu", kazala je Brnabić.