07-12-2019

U Starom gradu postavljene kante za sitan otpad

Komunalno preduzeće Budva u saradnji sa MZ "Stari grad" započelo je danas postavljanje kanti za otpatke u Starom gradu. Do ponedjeljka kako je predviđeno biće postavljeno 15 kanti.


Kante će biti postavljene unutar Starog grada i na bedemima.

"Komunalno preduzeće i MZ Stari grad upućuju apel sugrađanima da kraj novopostavljenih kanti ostavljaju isključivo sitan otpad, a ne kao što je ranije bio slučaj da se kod ovih kanti ostavljaju krupnije stvari" kazao je za naš Portal, direktor Komunalnog preduzeća, Radovan Bauk.

Do ponedjeljka će se završiti sa postavljanjem kanti, dvije kante naćiće se i na kupolama na gradskim bedemima prema Pizani i Mogrenu.

"Kante su bile neophodne Starom gradu, naročito za turiste. Napominjem da su ove kante predviđene za sitan otpad kao što su pikavci, kartoni od pice i limenke. Ne za kućni otpad i nadam se da ćemo mi koji živimo u Starom gradu to poštovati. Kante su vizuelno prihvatljive i funkcionalne i nadam se da će ova ideja zaživjeti u pravom smislu i da će ovaj projekat dobro funkcionisati" kazao je za portal RTV Budva, Luka Vučković iz MZ Stari grad.

Vučković je kazao i to da su iz Mjesne zajednice više nego zadovoljni saradnjom za Komunalnim preduzećem Budva i da će postavljanje kanti biti završeno u naredna dva dana.