29-10-2019

U toku priprema hortikulturnog i parkovskog uređenja površine na budvanskom šetalistu VIDEO

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom priprema projekat hortikulturnog i parkovskog uređenja prostora ispod glavne gradske pošte, površine od oko 3.000 kvadratnih metara.

U toku priprema hortikulturnog i parkovskog uređenja površine na budvanskom šetalistu VIDEO | Radio Televizija Budva

Ovakvo rješenje biće u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetališta Budva - Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri.

"U ovaj posao aktivno se uključila i Opština Budva koja će u okviru svog budžeta u narednom periodu, kao i JP za upravljanje morskim dobrom, opredijeliti određena sredstva za uređenje. Ono što je za sada projektom planirano jeste da se na tom dijelu postave parkovske klupe, da se obilježe lokacije za "pet friendly" igrališta kao i dječija igrališta. JP za upravljanje morskim dobrom je angažovalo pejzažnog arhitektu koji će dati neko bolje rješenje ozelenjavanja tog prostora", kazala je PR JP "Morsko dobro" Ivana Lazović, gostujući u jutarnjem programu TV Budva.



Kako je dodala, ovakvo uređenje biće aktuelno sve do početka naredne godine, odnosno do početka realizacije velikog projekta rekonstrukcije čitavog budvanskog i bečićkog šetališta, koja će u krajnjem biti spojena.

"Veoma je važno da svi građani Budve ali i naši turisti imaju jedan ovakav prostor na raspolaganju u naredne dvije godine, dok ne dobijemo jedno kvalitetno i cjelokupno rješenje kako treba zapravo tu zonu organizovati", istakla je Lazović.

Morsko dobro je, u saradnji sa Opštinom Budva i Ministarstvom održivog razvoja i turizma, još ranije najavilo raspisivanje međunarodnog konkursa za uređenje šetališta. Konkurs bi trebalo da bude raspisan ove jeseni.

"Ono što za sada znamo jeste da je resorno Ministarstvo zatražilo od nadležnih institucija izdavanje UT uslova, da je formiran tim koji priprema konkursni materijal i da je, shodno našoj najavi o raspisivanju tog konkursa, već nekoliko velikih referentnih firmi izrazilo interesovanje", dodala je Lazović.