14-03-2020

U toku rekonstrukcija bečićke pasarele

Pasarela koja spaja naselje Ivanovići i bečićku plažu, napravljena 1996. godine, od tada nije održavana, što je dovelo do korozije i skoro nefunkcionalnog stanja.

Kako navode iz Sekretarijata za investicije, da se sada nije počelo sa obnavljanjem, u roku od dvije godine ona ne bi bila za upotrebu, što bi iziskivalo kupovinu nove pasarele u iznosu od par stotina hiljada eura.


Vrlo prepoznatljiva po svom izgledu, a i korisnosti koju ima, pasarela u Bečićima postoji 24 godine.

U početku postavljena kod hotela "Mediteran", a nakon par godina prebačena je par stotina metara dalje, i od tada stoji na tom mjestu. Tokom svih godina nijednom nije došlo do njenog popravljanja što je dovelo do alarmantnog stanja.



"Kroz pomoć mjesnim zajednicama opredijelili smo sredstva i za ovaj projekat. Od '96. godine od kako je pasarela napravljena nije uložen nijedan euro za održavanje iste, i iz tog razloga smo došli u situaciju da ovaj nadvožnjak do te mjere korozirao, da je došlo do potrebe da se hitno reaguje i hitno spriječi takva situacija da ovaj most bude totalno neupotreljiv. Kroz sanaciju ovog mosta, Ivanovići će moći da nastave da ga koriste za dolazak na plažu i ja se nadam da ćemo i ovaj projekat, u saradnji sa mjesnom zajednicom, završiti kroz nekih dvadesetak dana", naveo je sekretar Sekreterijata za investicije, Mladen Mikijelj.



Mikijelj ističe da je ovom rekonstrukcijom spriječena veća šteta koja bi iziskivala kupovinu nove pasarele u vrijednosti od više stotina hiljada eura.

Iz mjesne zajednice poručuju da su srećni jer će bez bojazni moći da koriste pasarelu koja se tu nalazi već godinama unazad.

"Još jedna velika stvar za građane Bečića. Krenulo se u rekonstrukciju pasarele u naselju Ivanovići koja povezuje čitavo naselje sa bečićkom plažom. Poslije 24 godine molbi i zahtjeva lokalnim samoupravama da nam srede tu pasarelu, koja je korozirala kao što možete da vidite, gospoda iz opštine su nam izašla u susret, a ovom prilikom bih im se zahvalio u ime građana Bečića i u ime mjesne zajednice", naveo je Predrag Ivanović, predsjednik MZ Bečići.



Ovo je još jedan u nizu projekata koji Sekreterijat za investicije izvodi na teritoriji naselja Bečići, pored kojeg su u toku radovi na rekonstrukciji ulice Dionisija Mikovića, izgradnje kružnog toka na raskrsnici iznad hotela "Nafta-gas", i izgradnje sportskih terena u istom naselju, što će mještanima olakšati svakodnevni život.