27-04-2021

Ubjedljiv nastup u Posušju: Boćari Maina u četvrtfinalu LŠ!

Boćari Maina uspješno su nastupili u pretkolu Lige šampiona koje je minulog vikenda odigrano u Posušju u Bosni i Hercegovini. Dvije ostvarene pobjede budvanskom timu obezbijedile su vrhunski rezultat - učešće u četvrtfinalu prestižnog evropskog takmičenja!


Foto: Facebook/BK Maini

Sa 15-7 najprije je ostvaren trijumf protiv šampiona BiH, ekipe Neuma, da bi dan kasnije Maini još ubjedljivije savladali prvaka Srbije - Sombor. Epilog tog meča bio je 16:6 u korist tima iz Budve.

"Mi smo jako ozbiljno pristupili turniru i trenirali smo aktivno posljednjih mjesec dana. Otežavajuća okolnost bili su loši vremenski uslovi i zabrana međugradskog saobraćaja, ali smo sa nadležnima uspjeli da se dogovorimo da nam se omogući da treniramo u zatvorenoj hali u Tivtu. Na utakmicama u Posušju igrači su pokazali veliku dozu profesionalizma i trud se isplatio", sumirao je za naš portal utiske predsjednik BK Maini, Mirko Božović.

Što se tiče nastavka Lige šampiona, boćare Maina očekuje nastup u Istočnoj konferenciji. Takmičenje će najvjerovatnije biti održano 20. juna u Puli. Budvani će tada odmjeriti snagu sa ekipama iz Slovenije i Hrvatske. Naš sagovornik ističe da će već sljedećeg mjeseca uslijediti i početak domaćeg šampionata.

"Prva crnogorska liga biće nikad interesantnija. Dosta ekipa se pojačalo i nadam se da će biti najbolje igre u boćanju u posljednjih bar deset godina. Već u prvom kolu igramo derbi sa Meljinama, ekipom koja se najviše pojačala od svih prvoligaša. Očekujemo jedan sportski spektakl na našim terenima", kaže Božović i dodaje da je start sezone zakazan za 8. maj.

Aduti Meljina biće član mlade selekcije BiH, Andrija Ćorluka, kao i naš reprezentativac Marko Luković. Sa druge strane Maini su, uz prošlogodišnju dobro uigranu postavu, jači za Ali Rečepa, turskog internacionalca.

"On nam popunjava tehničke discipline u kojima smo bili najslabiji. To je prvi put da neko iz Crne Gore dovede igrača koji nije iz okruženja. U njemu smo prepoznali trud i zalaganje i htjeli smo da se oprobamo. Zasad je opravdao sva očekivanja uprave i nadam se da će tako biti do kraja sezone", rekao je predsjednik BK Maini.

Velikim radom do "krema Evrope"

U Evropi se igra najbolje boćanje, a klupska scena je najrazvijenija u Italiji i Francuskoj, kao i u zemljama okruženja - Sloveniji i Hrvatskoj. Mirko Božović naglašava da u pomenutim sredinama ovom mediteranskom sportu pristupaju ozbiljno i da su takmičenja organizovana na profesionalnom nivou.

"U Crnoj Gori sve je i dalje, nažalost, amaterski ali uz veliki rad i trud uspijevamo da se nađemo među najuspješnijim ekipama", zaključio je naš sagovornik.

Kada su internacionalna takmičenja u pitanju, Maini su dvaput osvajali trofej Osvajača Kupa Nacija i to 2011. i 2012. godine. U njihovim vitrinama nalazi se i po šest titula domaćeg Prvenstva i Kupa.


M.S.