22-10-2021

Učenici i nastavnici OŠ Stefan Mitrov Ljubiša nastavili saradnju sa lokalnom zajednicom

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša" nakon zapaženog učešća u akciji "Tvoje malo, nekome puno!" organizovanoj od strane OO Crveni krst Budva nastavili su saradnju sa lokalnom zajednicom. Koordinatorka akcije je bila nastavnica Marija Vukićević.

Učenici i nastavnici OŠ Stefan Mitrov Ljubiša nastavili saradnju sa lokalnom zajednicom | Radio Televizija Budva

Foto: portal RTV Budva

Kroz aktivnosti tokom obilježavanja Dječje nedjelje došli su na ideju da daju doprinos očuvanju životne sredine.

"Podršku u ostvarivanju ove ideje dobili smo od Komunalnog preduzeća na način što su stare udžbenike uputili na reciklažu a za uzvrat je Škola na korišćenje dobila kante za selektivno odlaganje otpada. Kante se nalaze u školskom dvorištu i početak su našeg nastojanja da se kod učenika razvije svijest o reciklaži", saopštili su iz škole.

Doprinos ovoj akciji dali su svi učenici i nastavnici škole, a posebno su istakli nastavnika Milana Mišovića i učenike devetog razreda koji se kroz nastavni program bave ekologijom i zaštitom životne sredine.

Aktiv petog razreda formirao je ekološku sekciju i kroz njihove aktivnosti planiraju da organizuju svakodnevno odlaganje papira u za papir namjenjene kante.

"Nadamo se da ćemo odgovornim odnosom prema našem okruženju uticati na zaštitu prirode", zaključili su iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša".