19-05-2020

UCG: Izabrani članovi Upravnog odbora iz reda akademskog osoblja

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) izabrao je na današnjoj sjednici članove Upravnog odbora UCG iz reda akademskog osoblja.


Foto: ucg.ac.me

Za članove Upravnog odbora izabrani su redovni profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica, Muzičke akademije Miran Begić, Pravnog fakulteta Gordana Paović Jeknić, Građevinskog fakulteta Miloš Knežević i viši naučni saradnik Instituta za biologiju mora Mirko Đurović.

Iz UCG su kazali da mandat članova petog saziva Upravnog odbora UCG počinje 1. septembra i traje do 2024. godine.

"Senat je izabrao Mirka Đurovića na upražnjeno mjesto predstavnika akademskog osoblja iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka u četvrtom sazivu Upravnog odbora, sa mandatom do 1. septembra", navodi se u saopštenju.

Iz UCG rekli su da je Senat imenovao i komisije za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za izbore u akademska zvanja, prijedloge izmjena nastavnih planova i programa na osnovnim i master studijama, izmjene organizacije nastave na Filološkom fakultetu.

Kako su naveli, Senat je razmatrao i predloge organizacionih jedinica za realizaciju postupka sticanja akademskog naziva doktora nauka.


Izvor: MINA News