22-11-2019

UCG rangiran u 800+ kategoriji najboljih svjetskih univerziteta

Univerzitet Crne Gore (UCG) rangiran je u kategoriji 800+ najboljih svjetskih univerziteta u oblasti fizičkih nauka na Times Higher Education rangiranju.

UCG rangiran u 800+ kategoriji najboljih svjetskih univerziteta | Radio Televizija Budva

Iz UCG-a kazali su da je u septembru objavljeno sveobuhvatno Times Higher Education rangiranje na kojem se, prvi put, našao UCG, a u oktobru i Times Higher Education rangiranje u oblasti tehničko-tehnoloških nauka na kome je bio uvršten u kategoriju 601-800.

„Na Times Higher Education rangiranju u oblasti fizičkih nauka UCG je uvršten u kategoriju 800+ među 1.054 najbolja svjetska univerziteta“, kaže se u saopštenju.

Za osnov rangiranja je, kako su naveli, metodološki prilagođenog za fizičke nauke, uzeto 13 indikatora koji daju sveobuhvatnu i izbalansiranu sliku pozicioniranja univerziteta na polju nastave, istraživanja, međunarodne prepoznatljivost, citiranosti i prihoda od privrede.

„Rangiranje UCG-a među 1054 najbolja svjetska univerziteta veliki je uspjeh, budući da univerziteti moraju ispuniti visoke kriterijume da bi bili uvršteni na listu, i da mnogi drugi imaju i desetostruko veći budžet od crnogorskog Univerziteta“, zaključuje se u saopštenju.