14-01-2022

Udurženje roditelja: Bolje produžetak raspusta nego onlajn nastava

Većina roditelja je protiv odgađanja početka drugog polugodišta, ali ukoliko je opcija onlajn nastava prve sedmice, onda će radije pristati na produžetak raspusta, kazala je izvršna direktorica Udruženja roditelji Kristina Mihailović.

Udurženje roditelja: Bolje produžetak raspusta nego onlajn nastava | Radio Televizija Budva

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su mišljenja roditelja o odgađanju početka drugog polugodišta podijeljena, ali da ipak veći broj njih smatra da je bilo previše odlaganja i prilagođavanja i da ne vide smisao produžavanja raspusta.

“Konkretno Udruženje roditelji ne vidi smisao produžavanja školskog raspusta. Ne vidimo šta se može promijeniti za tih sedam dana u odnosu na period do sada. Podaci tokom prvog polugodišta pokazali su da je bio mali broj učenika i nastavnika. Nije bilo zatvaranja škola što ukazuje na to da nije bilo značajnijeg obolijevanja unutar obrazovnih ustaniva”, kazala je ona.

Mediji su prenijeli i da Ministarstvo razmatra da prva sedmica od 24. januara bude organizovana onlajn.

“Ako pitate za stav roditelja, svi su protiv onlajn nastave. Bolje i da se produži raspust, nego da bude onlajn nastava. Kada se pomene ta vrsta nastave svi imaju probčem sa prihvatanjem te vrste obrazovanja jer sse pokazalo da ima puno mana i nedostataka”, kazala je Mihailović.

Institut za javno zdravlje predložio je Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se školska godina odgodi za sedam dana. Još se čeka odluka Ministarstva.