08-06-2018

Uhapšena recepcionerka hotela Grand i njen pomagač, spremali ubistvo

Cetinjani Ivan Jovanović (35) i Nikoleta Vukić (26) uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u pripremanju ubistva pripadnika organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz policije.

Uhapšena recepcionerka hotela Grand i njen pomagač, spremali ubistvo | Radio Televizija Budva

Sumnja se da su njih dvoje u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da ih upotrijebe za lividaciju.

Policija je sopštila da je 19. maja 2018. oko 20,45 časova u hotelskoj sobi u dva ranca pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice, a da su juče uhapsili Cetinjane nakon vještačenja u Forenzičkom centru i u koordinaciji sa višim državnim tućiocem.

“Policijski službenici su, otkrivanjem i oduzimanjem sredstava za izvršenje ubistva kao i lišenjem slobode ova dva lica, spriječili ubistvo koje je bilo planirano”, piše u saopštenju Uprave policije (UP).

“Službenici OB Cetinje u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzimaju dalje aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih lica involviranih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa”.