26-02-2021

Uhapšena tri strana i jedan crnogorski državljanin u Budvi zbog nedozvoljenog držanja oružja

Budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbjednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi.

Uhapšena tri strana i jedan crnogorski državljanin u Budvi zbog nedozvoljenog držanja oružja | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) iz Danske i M.R. (28) iz Andrijevice su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.

Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica.

Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle.

Sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.

Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada, saopšteno je iz Uprave policije.