29-11-2017

Uhapšeni odgovorni za nesreću na gradilištu u Bečićima

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su sinoć slobode R.G. (33) iz Nikšića, izvršnog direktora firme „Globalis trade“, i A.M. (28) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu, kojom prilikom je došlo do smrti D.P. sa Kosova i povrjeđivanja S.G, takođe sa Kosova.

Uhapšeni odgovorni za nesreću na gradilištu u Bečićima | Radio Televizija Budva

Sumnja se da lica lišena slobode nisu postupili shodno propisima i tehničkim pravilima, te da je uslijed propusta u zaštiti gradilišta došlo do smrti jednog i povrede drugog radnika.

Na lice mjesta izašli su službenici Službe zaštite i spasavanja Budva, koji su S.G. izvadili ispod zemljanog odrona, koji je zatim prevezen u bolnicu u Kotoru i prema informacijama kojima raspolažemo nalazi se van životne opasnosti. I drugo lice koje je bilo zatrpano, D.P, je potom izvađeno ispod odrona, ali on nije davao znake života. Od strane Službe hitne medicinske pomoći u Budvi je konstatovana njegova smrt.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio nadležni tužilac, uz prisustvo službenika CB Budva i inspektora zaštite na radu, vještaka građevinske struke i vještaka zaštite na radu.

Tijelo D.P. je transportovano na Odjeljenje sudske patologije u KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.