22-02-2021

Uhapšeno osam policajaca, među njima i pripravnik CB Budva

Crnogorska policija uhapsila je osam policijskih službenika i tri građanina zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).


Foto: Ilustracija / rtvbudva.me

Iz tog resora su kazali da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije podnijelo Višem državnom tužilaštvu Podgorica krivičnu prijavu protiv deset policijskih službenika, zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Krivične prijave su, kako se navodi, podnešene i protiv tri crnogorska i dva strana državljanina zbog sumnje da su davali mito i podstrekavali primanje mita.

„Postupajući po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo je niz mjera koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, oni su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu.

Uhapšeni su policijski službenici G.Z, S.M, M.Lj. i O.M. iz Centra bezbjednosti Nikšić, T.L. i B.V. iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi, P.I. iz Odjeljenja bezbjednosti Kotor, policijski službenik – pripravnik D.N. iz Centra bezbjednosti Budva.

Dodaje se da su uhapšeni i građani Đ.N., M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog.


Izvor: Mina