30-09-2017

Uhapšeno šest osoba u Budvi : Određen pritvor vozaču Duška Kneževića

Podgoričaninu Vlatku Rašoviću, vozaču vlasnika Atlas Grupe, Duška Kneževića, određen je pritvor od 72 sata zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca, saznaje CdM.

Uhapšeno šest osoba u Budvi : Određen pritvor vozaču Duška Kneževića | Radio Televizija Budva

Sa Rašovićem je juče u Budvi po nalogu SDT-a uhapšeno još pet osoba. Svi oni se terete za pranje novca.

Rašović je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Prema nezvanicnim saznanjima našeg portala, radi se o osobama koje su za Kneževićevu firmu obavljale poslove vezane za predaju papira u bankama.

Knežević: Pustite moje zaposlene na miru, ja vam stojim na raspolaganju

Povodom hapšenja oglasio se i Duško Knežević koji je poručio SDT-u da ostavi njegove zaposlene na miru, i da im on stoji na raspolaganju.

“Pozivam Specijalno tužilaštvo da moje zaposlene pusti na miru, oni su novac koji pripada meni i za koji u svakom momentu imam dokaze odakle mi je, po mom nalogu, konvertovali u eure. Ako već nekoga morate da privodite zbog toga, ja vam stojim na raspolaganju čim se oporavim od operacije, obavljene nedavno u Beogradu. To su moji zaposleni i ja stojim iza njih. Čak i ako ima bilo kakvih elemenata krivičnog djela, a uvjeren sam da nema, ja sam taj koji je spreman da odgovara”, poručio je Knežević.

On podsjeća da je Atlas Grupa, čiji je predsjednik i vlasnik od osnivanje, u prethodne dvije decenije investirala u Crnoj Gori nekoliko stotina miliona eura i to uglavnom novca koje je, kako tvrdi prihodovao od profita svojih kompanija iz Srbije i inostranstva, sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

“Samo investicija u Atlas Capital Centar iznosila je 200 miliona dolara. Moj legalno stečen novac je investiran u Crnu Goru značajno je doprinio sveobuhvatnom razvoju Crne Gore, a posebno njene ekonomije. Da li se tada postavljalo pitanje i kreirale optužbe koje se sada pokušavaju na senzacionalistički način predstaviti? Nisu, jer nema osnova, kao ni u ovom slučaju. Ponavljam, moji zaposleni nijesu ništa krivi i ne mogu biti krivi po bilo kom osnovu”, dodao je Knežević.

CDM