12-07-2018

Uključivanje budvanskih penzionera u savremene digitalne tokove

U Udruženju penzionera Budve u proteklom periodu realizovane su brojne aktivnosti. Pored kompjuterske obuke koja je nedavno završena, naši stariji sugrađani najviše su se družili na izletima.

Uključivanje budvanskih penzionera u savremene digitalne tokove | Radio Televizija Budva

Drugi kurs za obuku penzionera za rad na računaru relizovan je prije dvije sedmice u Akademiji znanja.

Prema riječima predsjednika Udruženja penzionera Budve Nika Zeca oko 70 odsto penzionera je nepismeno kada je u pitanju tehnologija.

"Odaziv penzionera na oba kursa je veoma dobar, svjestan sam da se za tih šest dana ne može mnogo naučiti, ali svakako je intersantno za starije generacije", kazao je Zec.

Pored kompjuterske obuke, interesantna su i putovanja. Realizovani su razni izleti, od kojih Zec izdvaja dvodnevni izlet u Sarajevu, Skadarsko jezero, Tjentište u BiH, Ivanova korita...

Zec ističe da je najveća problematika starije populacije u Budvi ekonomska situacija, pa se shodno planu i programu rada udruženja svake godine vrši podjela humanitarne pomoći onima kojima je najviše potrebna.

"Veliki je broj penzionera koji nemaju rješeno stambeno pitanje, pa smo u junu 2016. godine pokrenuli inicijativu Opštini za izgradnju stambenih jedinica po povoljnim uslovima, međutim za sada nema ništa od toga", istakao je Zec.

U opštini Budva pod okriljem penzionera registrovano je tri hiljade članova.