23-06-2022

Uloženo 262.000 eura u renoviranje zgrade Filozofskog fakulteta

Univerzitet Crne Gore uložio je 262.000 eura za renoviranje zgrade Filozofskog fakulteta UCG u cilju poboljšanja uslova studiranja, trenutnog i budućeg unapređenja infrastrukturnih kapaciteta, saoppteno je iz UCG.

Uloženo 262.000 eura u renoviranje zgrade Filozofskog fakulteta | Radio Televizija Budva

Foto: UCG

Kako dodaju, kroz ovu investiciju će, između ostalog, biti riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja krova i hidroizolacije, dok je specifikacijom predviđeno i uređenje fasade, saniranje zidova i plafona u kabinetima oštećenih od prodora vlage.

"Očekujemo da se planirana adaptacija prostora završi do septembra tekuće godine, shodno dinamici i planu ugovorenih radova. S obzirom na to da je rekonstrukcija zgrade izuzetno zahtjevna zbog nagomilanih problema sa krovom, tekući radovi podrazumijevaju temeljnu sanaciju kanala na krovu, radove na hidroizolaciji ravnih djelova krova iznad prostorija, kao i veći broj završnih građevinsko-zanatskih radova", pojašnjavaju iz UCG-a.

Kako se dodaje, pored ovoga, Filozofski fakultet UCG realizovao je postupak nabavke radova na postavljanju ograde u dvorištu Filozofskog/Filološkog fakulteta UCG.

"Riječ je o investiciji vrijednoj oko 15.000 eura, a koja, prema tehničkoj dokumentaciji i specifikaciji obuhvata radove na rušenju i demontaži postojeće ograde, izradu armirano-betonske sokle, ostale betonske i armirano-betonske radove, kao i pripremu, popravku, lakiranje i montažu ograde, kako bi bio konačno riješen problem dugogodišnje eksploatacije dvorišta, što je ujedno i prvi korak u uređenju dvorišta i oplemenjavanju zelenih povšina koje čine dio univerziteskog kampusa. Ističemo da je SO Nikšić pomogla u finalizaciji ovog projekta tako što su nam besplatno ustupili svu potrebnu menahnizaciju za poravnavanje terena. Pomenuti radovi će biti završeni do kraja jula 2022. godine", navodi se u saopštenju.