07-05-2021

Unija poslodavaca pokreće kampanju za izgradnju imidža Crne Gore kao sigurne destinacije

Unija poslodavaca pozvala je sve kompanije koje posluju u sektoru turizma i povezanim industrijama da se uključe u kampanju te poslodavačke asocijacije namijenjenu promociji procesa vakcinacije i prepoznavanja Crne Gore kao sigurne destinacije za putovanja i boravak turista.

Unija poslodavaca pokreće kampanju za izgradnju imidža Crne Gore kao sigurne destinacije | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

UPCG je pozvala kompanije da se uključe u kampanju koja će uskoro biti pokrenuta i na taj način podrže masovnu imunizaciju i omoguće stvaranje radnog okruženja koje je zdravo i bezbjedno za posjete i boravak turista.

„UPCG upućuje poziv i Vladi i Ministarstvu zdravlja da, u nastavku procesa imunizacije stanovništva, turističke poslenike stave u prioritetnu grupu za vakcinaciju – poput zaposlenih u zdravstvu, prosvjeti i medijima”, navodi se u saopštenju Unije.

Takvim postupanjem bi se, kako smatraju, pomoglo da proces suzbijanja širenja koronavirusa bude brži i efikasniji, a zatim i stvorili uslovi da Crna Gora u kratkom roku izgradi imidž sigurne turističke destinacije.

UPCG je pozvala poslodavce da i oni i njihovi zaposleni, koji su vakcinisani, na radnom mjestu nose posebne bedževe sa porukom da su COVID bezbjedni.

“Cilj kampanje je da se u nju uključi što veći broj aktera iz turističke industrije i povezanih djelatnosti, odnosno svih onih koji ostvaruju česte kontakte sa turistima ili su u direktnom kontaktu sa određenim proizvodima koji čine dio njihove turističke ponude”, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG su podsjetili da je pandemija koronavirusa ozbiljno uzdrmala crnogorsku ekonomiju i ostavila duboke, dalekosežne posljedice, po preduzeća iz sva tri regiona.

“Iako će proces oporavka biti dug i težak, izuzetno je važno da mjere pomoći privredi budu pravovremene i strateški planirane, kako bi se kroz uspješnu realizaciju predstojeće turističke sezone dao i svojevrsan zamajac opstanku i razvoju poslovanja preduzeća u periodu koji slijedi”, kazali su iz UPCG.

Iz UPCG su naveli da turistički poslenici, kao jedna od grupa koju je pandemija koronavirusa najviše pogodila, vrlo dobro znaju da se normalizacija njihovog poslovanja može očekivati tek naredne turističke godine.

“Zato UPCG ističe da već sada treba stvoriti preduslove koji će, na osnovama javno-privatnog partnerstva, obezbijediti da Crna Gora spremno dočeka ljetnju sezonu i time ostvari rezultate koji će, u mjeri mogućeg, minimizirati prošlogodišnji negativan saldo”, zaključuje se u saopštenju.