08-07-2021

Upozorenje: Visoke temperature mogu izazvati požare

Zbog najavljenih visokih temepratura Haris Ćosić, sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje uputio je apel svim građanima i turistima u kojem ističe šta je neohodno preduzeti kako bi se smanjila mogućnost od izbijanja požara.

Upozorenje: Visoke temperature mogu izazvati požare | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je upozorio da se u narednom periodu očekuju visoke temperature na teritoriji naše države.

Na teritoriji Opštine Budva uz već preduzete preventivne radnje, a situacija je stabilna i u potpunosti bezbjedna saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

"Uslijed visokih temperatura koje nam i u narednom periodu predstoje, apelujemo, prije svega na naše sugrađane da pripreme i očiste površine oko svojih domaćinstava, uklone sve uskladištene zapaljive stvari, poput kutija od farbi, razređivača, stari
namještaj, garderobu i slično, da protivpožarna stepeništa i prolazi budu čisti, održavani i obavezno prohodni, da prilazni putevi budu slobodni i prohodni kako bi prilaz vozila za intervenciju bio brz, efikasan i neometan, da ne pale korov, biljni i drugi materijal na parcelama, voćnjacima i površinama
blizu šume, da ne bacaju opuške i lako zapaljive materijale na mjestima gdje se može izazvati požar.", upozorio je Ćosić.

Ćosić je takođe apelovao na sugrađane i turiste koji borave na teritoriji Opštine Budva da sve sumnjive radnje ili osobe čiji bi postupci mogli dovesti do izazivanja požara prijave na dežurni telefon Policije 122.

Radi sigurnosti i bezbjednosti svih podsjećamo na važne brojeve u slučaju hitnih intervencija:

Telefon Službe zaštite i spašavanja 123

Telefon Hitne pomoći 124

Jedinstveni evropski broj za pozive u hitnim situacijama 112