02-01-2022

Uprava za sport blokirala registraciju Dejana Savićevića za predsjednika FSCG

Uprava za sport i mlade, na čijem je čelu direktor dr Marko Begović, prekinula je postupak registracije Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).


Foto: RTCG

To je za portal PRESS zvanično potvrđeno iz tog državnog organa.

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda.

Nakon Izborne sjednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka sa te sjednice, međutim u zvaničnom odgovoru tog državnog organa koji je poslat portalu PRESS može se vidjeti da je taj postupak blokiran.

“Kod ovog organa pokrenut je postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija u predmetu broj UPI 01-105-611/21-297, po zahtjevu Fudbalskog saveza Crne Gore sa sjedištem u Podgorici. Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom Fudbalskog saveza Crne Gore, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija”, piše u odgovoru Uprave za sport i mlade.

Dodali su da će Uprava za sport i mlade nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, koja se odnosi na FSCG, nakon što se okonča inspekcijski nadzor nad FSCG pred Upravom za inspekcijske poslove.

Upravni sud Crne Gore u decembru prošle godine odbacio je zahtjev Fudbalskog saveza Crne Gore da se odloži rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju sport, kojim je dat nalog da bude održana nova Izborna skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Sud je utvrdio da nema valjanih razloga da se rješenje Inspekcije o ponavljanju skupštine odloži. Ponavljanjem Izborne skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever mora da se ponovi i održavanje Izborne skupštine na kojoj se bira predsjednik FSCG, s obzirom da su ta dva procesa povezana.


Izvor: Press