19-03-2021

Uprkos pandemiji Rusi nisu zaboravili razloge koji ih tradicionalno dovode u Budvu

Turistička ponude Budve predstavljena je na 27. Međunarodnoj turističkoj berzi MITT 2021 koja se održala u Moskvi od 16. do 18. marta, ujedno i prvoj berzi koja je održana na tradicionalan način od početka pandemije virusa COVID 19.


Foto: TOB

"Tokom sajma najviše pažnje posvećeno je izazovima koje je COVID 19 proizveo u sektoru turizma, modelima za prevazilaženje krize, uz epidemiološku stabilizaciju. Obnovljeni su i uspostavljeni brojni kontakti sa ruskim partnerima, a predstavljanje turističke ponude izazvalo je značajnu pažnju ruskih medija", saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Pored toga što je pandemija tokom prošle godine spriječila dolazak ruskih turista u očekivanom broju, kako ističu, građani Rusije nisu zaboravili razloge koji ih tradicionalno dovode u Budvu, pa su se najviše interesovali za kulturu, zabavu, gastronomiju, vjerski i aktivni turizam i sve vidove smještaja. Interesovanje su pokazali i oni koji prvi put žele da posjete Budvu, ali i oni koji su je već posjetili, a rado bi to učinili ponovo već u ovoj godini.


Foto: TOB

"Tokom ova tri dana pokazalo se da i u vrijeme pandemije vlada veliko interesovanje za Budvom i naših ruskih partnera i individualnih turista. Očekujemo i obnavljanje direktnih avio veza u što skorijem roku, kako bi se u ovoj sezoni mogao očekivati značajan povratak turista iz Rusije", istakla je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva ekonomskog razvoja, pored Turističke organizacije, svoju ponudu su iz Budve predstavili i HG "Montenegro Stars", "Beppler&Jacobson Montenegro", hotel "Maestral Resort&Casino", "HG Budvanska rivijera", Ananti Resort, hotel "Vivid Blue" i hotel “Ami”, kao i agencije R Tours Company, Prometheus Travel.

"Gosti iz Rusije su od izuzetne važnosti za naš grad, imajući u vidu činjenicu da je Budva njihova omiljena crnogorska destinacija i da podaci iz 2019. godine govore da je od ukupno 400.000 ruskih državljana koji su posjetili Crnu Goru čak 220.000 boravilo upravo u Budvi", zaključuje se u saopštenju.