14-04-2021

Upućen dopis Careviću za hitno održavanje skupštine TOB-a

Mandat Izvršnog odbora Turističke organizacije Budva,istekao je juče, potvrđeno je našem portalu. Čeka se održavanje skupštine,koju treba da sazove predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kako bi se imenovalo novo rukovodstvo.

Upućen dopis Careviću za hitno održavanje skupštine TOB-a | Radio Televizija Budva

Foto: Tob

edsjednik Opštine Budva Marko Carević trebalo bi u što kraćem roku da sazove Skupštinu TOB-a , na čijem je čelu, kako bi se izabrali novi članovi Izvršnog odbora i direktor.

Našem portalu je potvrđeno da skupštine u ovom opštinskom preduzeću nisu održane poslednje tri godine, a obaveza je bila održavanje minimum jedne skupštine godišnje.

“Vijestima” je potvrđeno da će i dalje mjesto direktora Turističke organizacije pripadati Demokratama, čiji kadrovi proteklih četiri i po godine upravljaju ovom turističkom organizacijom.

Očekuje se da će će nakon izbora novog Izvršnog odbora biti izabran i novi direktor. Sada se u fotelji direktorke nalazi Maja Liješević.

Turistička organizacija nalazi se u finansijskim teškoćama zbog slabog priliva novca od naplate boravišne takse od koje se ona isključivo finansira. Budžet Turističke organizacije Budva u vrijeme uspješnih sezona bio je i tri miliona eura. Novo rukovodstvo čeka i konačno “pospremanje” ove opštinske firme, kako kadrovsko, tako i osmišljavanje nove strategije promocije Budve, prenose Vijesti.