23-07-2018

URA: Otkud nepropisno parkirano službeno vozilo Kemala Purišića subotom u Budvi?

Da Vladini zvaničnici i najveći funkcioneri nemaju namjeru da odustanu od politike kontinuiteta, pokazuju slike od subote veče na kojima se vidi službeno vozilo (Mercedes E280, registarskih oznaka PGCG200) ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića u Budvi, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

URA: Otkud nepropisno parkirano službeno vozilo Kemala Purišića subotom u Budvi? | Radio Televizija Budva

„Iako je prvi ministar na početku mandata odlučno obećao raskid sa praksom zloupotrebe službenih vozila u privatne svrhe, to se nije dogodilo jer javnost na svakom koraku može svjedočiti bahatosti vladinih zvaničnika i funkcionera. Kao i u ovom slučaju nepropisano parkirano vladino službeno vozilo moglo se vidjeti u neradnim danima vikenda“, navode iz URA.

Oni podsjećaju na još niz drugih zloupotreba državnih vozila u privatne svrhe koje su otkrivali u posljednje vrijeme.

„Od nepropisano parkiranog službenog vozila ministra finansija Darka Radunovića usred nedjelje, zatim zloupotrebe službenog vozila od strane funkcionera cetinjske gradske uprave Dražena Blažića do zloupotrebe službenog vozila od strane načelnika nikšićke Komunalne policije Zdravka Vlahovića“, podsjetili su u URI.

Dodaju da do sada nijedan službenik, funkcioner ili zvaničnik nije odgovara zbog ovog kršenja Zakona i zaključuju da aktuelna vlast nema senzibiliteta da ove bahate i protivzakonite pojave spriječi.