18-06-2021

URA: Samo u izopačenim umovima pojedinaca mogu živjeti ideje po kojima građani jednog grada nijesu dobrodošli u bilo koji drugi grad u Crnoj Gori

Najoštrije osuđujemo mržnju, netrpeljivost, vandalsko pa čak i vanzakonsko djelovanje pojedinaca što se moglo vidjeti juče na Cetinju a posebno danas u Budvi i znamo da se od takvih stavri stidi svaki racionalni i dobronamjerni građanin Crne Gore, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

URA: Samo u izopačenim umovima pojedinaca mogu živjeti ideje po kojima građani jednog grada nijesu dobrodošli u bilo koji drugi grad u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Foto: URA

“Bez obzira na to što pojedinci sa retrogradnim i necivilizacijskim ideologijama i dekadentnim ponašanjem katkad podsjete da nijesmo izolovani i od takvog vida djelovanja (kao niko u svijetu) većina građana Crne Gore vječito je gajila antifašističke, civilizacijske i evropske vrijednosti. Ta većinska Crne Gora nikada neće postati manjinska uprkos svemu”, poručuju iz URE.

Oni kažu da samo u izopačenim umovima pojedinaca mogu živjeti ideje i profašistička shvatanja po kojima građani jednog grada nijesu dobrodošli u bilo koji drugi grad u Crnoj Gori ili bilo gdje na svijetu.

“Fašizam, radikalizam i ekstremizam narastaju srazmjerno pokušajima nove vlsti da se razračuna sa krminalom i korupcijom, kao i gubitkom političkog uticaja nacionalističkih partija. Džaba sve, pojedinačni incidenti koji se graniče sa mentalnom patologijom nikad neće biti nešto što je društveno prihvaćeno”, dodaju iz URE.

Zaključuju saopštenje pohvaljujući ndležne organe koji su promptno djelovali kako juče na Cetinju, tako i danas u Budvi i odmah spriječili i otklonili pomenute radnje i spriječili ekscese većih razmjera.