30-01-2020

Uskoro kompletna rekonstrukcija SMŠ "Danilo Kiš"

Plan je da tokom ljeta SMŠ Danilo Kiš dobije potpuno novi izgled, ućiće se u kompletnu rekonstrukciju objekta od poda do plafona, najavio je direktor škole, Ivan Ivanović.

Uskoro kompletna rekonstrukcija SMŠ

U SMŠ Danilo Kiš, početak drugog polugodišta obilježiće početak radova uređenja kompletnog enterijera škole.

"Bili su nam ljudi iz ministarstva sa biroom arhitektonskim koji je dobio posao na tenderu za izradu projekta enterijera škole, s tim što smo mi dodali tu još i da nam se uradi projekat adaptacije amfitearta i projekat kompletne fasade na školi, nadamo se da će ako sve bude kako treba projekat biti gotov do sredine marta, kada ćemo znati o koliko novca se radi i koliko nam treba, tako da ćemo moći da rasporedimo ono što smo dobili od Opštine i dio koji ćemo dobiti od Ministarstva za sanaciju škole" kazao je direktor Ivan Ivanović.

Protkle godine u uređenje krova i toaleta škole uloženo je 35.000 eura iz budžeta Opštine, a od Minsitarstva prosvjete 210.000 eura u ovoj godini radovi će biti obimni i iziskivaće dodatna ulaganja.

"Koliko god da dobijemo pokušačćemo da iskoristimo to na najbolji mogući način. Mi smo tražili ove godine 150.00 međutim Opština nije mogla da nam izađe u susret sa tom cifrom i opredijeljeno je 70.000 eura za nas. Ja se nadam da ćemo u nekom kasnijem vremenu kroz neki rebalans moći da tražimo još nešto novca od njih i da će moći da nam izađu u susret, jer pred nama su zaista velika ulaganja koja su za dobrobit svih, i djece i porfesora koji tu rade i za sve građane Budve. Ministarsvo je 2020. gopdine planiralo da izdvoji oko 250.00 eura za našu školu, a postoji mogućnost da to bude i više od toga" istakao je Ivanović.

Prema dogovoru u toku trajanja nastave školu obilazi dežurni policajac.

"Mi imamo dogovor sa ljudima iz policije da obilaze školu, da su tu za vrijeme velikog odmora i pred kraj časova kada je više djece u dijelu oko kole, tako da oni to rade svakodnevno čak i u periodu kada je škola zatvorena. Takođe obilaze školu i uveče i prate šta se dešava" zaključio je Ivanović.

Kada je nastavni plan i program u pitanju obezbijeđeni su svi potrebni profesori, a kao i uvijek problem je bio sa obezbjeđivanjem profesora iz matemartike, fizike i njemačkog jezika.