23-01-2018

Uskoro u Kotoru još jedna turistička atrakcija

U Institutu za biologiju mora počinju pripreme za osnivanje prvog akvarijuma, odnosno Morskog Centra za očuvanje biodiverziteta.

Uskoro u Kotoru još jedna turistička atrakcija | Radio Televizija Budva

Šef laboratorije za ribarstvo u Insitutu za biologiju mora Aleksandar Joksimović kazao je je da su za taj projekat dobili garant Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

“Sada će se raditi adaptacija prostora koji je prilično zapušten uz idejno rješenje o izgledu akvarijuma. Želje biologa su da u akvarijumu budu jadranske vrste, ihtiofauna i ostali biodiverzitet Jadranskog mora”, kazao je Joksimović, dodajući da će u Crnoj Gori prvi put će postojati akvarijum kao turistička atrakcija.

Prvenstveno se misli na mlađu populaciju, učenike i studente, građane i turiste.

“Mislim da ćemo svi biti ponosni na to da Crna Gora dobije prvi javni akvarijum”, rekao je Joksimović i dodao da će karta za turiste najvjerovatnije iznositi 8 eura.

"U Dubrovniku je cijena 10 eura. Mi ćemo prilagoditi cijene, tako da đaci najvjerovatnije neće plaćati, studentima će cijena biti povoljna baš kao i za Kotorane, a za turiste će najvjerovatnije cijena iznositi 8 eura," kazao je Joksimović.