09-07-2019

Uspjeh PVK Budva na "Montenegro Open 2019"

Vaterpolo i plivački klub "Budva" bio je veoma uspješan na šestom međunarodnom plivačkom mitingu "Montenegro Open", koji je održan je 6. i 7. jula u Podgorici na otvorenom olimpijskom bazenu SC "Morača".

Uspjeh PVK Budva na

Vaterpolo i plivački klub "Budva" osvojio je 30 medalja: 8 zlatnih, 13 srebrnih i 9 bronzanih. Nikola Šuka je najbolji crnogorski plivač dok je PVK Budva najbolji crnogorski klub.

Najbolji crnogorski plivač bio je Nikola Šuka iz PVK Budva, dok je najbolja plivačica bila Anđela Antunović iz PVK Jadran Carine. Najbolji crnogorski klub bio je PVK Budva, drugo mjesto pripalo je Jadranu Carine, dok je treći bio Aquatic Verde Podgorica. Prva tri crnogorska kluba nagrađena su i novčano i to sa 500, 400 i 300 eura.



Pored crnogorskih klubova, učestvovali su takmičari iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Rusije, SAD i Slovačke. Nagradni fond takmičenja bio je 4500 eura, a promoter ovogodišnjeg međunarodnog plivačkog mitinga "Montenegro Open" bio je Čaba Silađi iz Srbije.

Najbolji plivač takmičenja bio je Čaba Silađi iz PK Vojvodina, dok je u ženskoj konkurenciji nagrada pripala Neži Klančar iz PK Olimpija Ljubljana.