15-07-2016

Uspješno otvoren Sea Dance festival

Uspješno otvoren Sea Dance festival | Radio Televizija Budva

Nakon uspješno organizovane prve večeri trećeg po redu SEA DANCE festivala na budvanskoj plaži Jaz i spekatkularnog nastupa jednog od najvećih svjetskih izvođača i producenata – DJ zvijezde Skrillex, danas su mnogobrojne muzičke bine i kamp u okviru festivalskog prostora, u pratnji predstavnika medija obišli predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović, menadžerka Opštine i koordinator festivala Milena Marović Bogdanović, direktorka Turističke organizacije opštine Budva Jelena Rađenović, direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, osnivač festivala EXIT Dušan Kovačević i direktor SEA DANCE festivala Mihailo Tomanović.

Ovom prilikom direktorka NTO Željka Radak Kukavičić pohvalila je dobru organizaciju festivala i koordinaciju Opštine Budva i državnih službi koje su doprinjele da otvaranje festivala protekne u najboljem redu i izrazila zadovoljstvo što već treću godinu za redom ovaj festival bilježi odličnu posjećenost. Takođe, navela je da je već od naredne godine potrebno razmišljati u pravcu da se festival održi u junu ili septembaru.

Direktorka TOB-a Jelena Rađenović istakla je da je Budva dolaskom Sea Dance festivala dobila jedan ozbiljan brend koji je donio mnogo benefitita gradu, a turističkim poslenicima postao jak promotivan istrument. Organizacijom ovog festivala mnogo je lakše skrenuti pažnu tržišta zapadne Evrope i posjetilaca koji nisu bili dovoljno upoznati sa ljepotama Budve i Crne Gore, navela je. Podsjetila je da je plaža Jaz upravo kroz održavanje SEA DANCE festivala skrenula pažnju i prošle godine dobila titulu najljepše plaže Evrope od strane magazina Lonley Planet. Rađenović je istakla da na današnji dan u Budvi odmara oko 63.000 turista, te da je tokom cijele ljetnje sezone dominatano zastupljen gost regiona, dok je za vrijeme SEA DANCE festivala podjednako dominantan i gost zapadnoevropskih zemalja Holandije, Francuske i Velike Britanije.

Osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević izrazio je zadovoljstvo prvim danom i otvaranjem Sea Dance festivala, istakavši da Skrillex važi za jednog od top 10 svjetskih izvođača, kojeg je sinoć u Budvi imalo priliku da sluša preko 30.000 ljudi.

Predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović kazao je da ga raduje što je prvo veče Sea Dance festivala proteklo uz odličnu posjećenost i bez ijednog incidenata. Predsjednik je konstatovao da ovakva organizacija festivala daje za pravo da SEA DANCE nazivamo jednim od vodećih brendva Budve i Crne Gore, istakavši da su sredstva uložena od strane lokalne uprave, TOB-a i NTO korisno upotrijebljena i da SEA DANCE dokazuje da su benefiti od ovog festivala mnogo veći od iznosa koji izdvajaju lokalna uprava i država.