03-09-2019

Uspješno realizovan projekat e - MEETS

Kancelarija za evropske integracije Opštine Budva i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Berana, od 29. do 31. avgusta organizovali su posljednju radionicu u okviru projekta e - MEETS „Unaprijeđenje omladinskog preduzetništva u sektoru turizma u Srbiji i Crnoj Gori” i time uspješno završili projekat koji je finansiran od strane Evropske Unije.


Ovim projektom omogućeno je mladim ljudima iz Crne Gore i Srbije da dođu do znanja i iskustava koja će im pomoći i pripremiti ih da započnu samostalan posao u sektoru turizma.

Kroz projekat desetine mladih ljudi je imalo priliku da pohađa tri ciklusa obuka na kojima su predavači renomirani i uspješni eksperti koji su brojne mlade ljude iz EU pripremali za slične poduhvate.



Osim obuka, ova grupa je imala mogućnost da razmijeni iskustva sa svojim vršnjacima i direktno vidi kako se turistički biznisi vode u Švarcvaldu u Njemačkoj i Malagi u Španiji.

U okviru završne radionice u Budvi, učesnici su imali prilike da posjete Hotel „ Adria ″ , Krapinu i druga mjesta gdje su od menadžera i vlasnika mogli čuti o iskustvima i izazovima u crnogorskom turizmu.

Događaj je otvorio potpredsjednik Opštine Budva, gospodin Vladimir Bulatović, a na kraju radionice, svečano su dodijeljeni sertifikati svim učesnicima projekta, saopšteno je iz lokalne samouprave.