09-06-2021

Usvajanje budžeta moguće do kraja sedmice

Predlog zakona o budžetu za ovu godinu bi mogao da bude usvojen do kraja ove radne sedmice, saopštio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić i pozvao kolege da efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za njegovo izglasavanje.

Usvajanje budžeta moguće do kraja sedmice | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

On je kazao da je teško precizno pretpostaviti datum, ali smatra da, ukoliko bi sve išlo dinamično i efikasno, moguće da bude do kraja ove radne sedmice.

„Moj kolegijalni poziv je da svi efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za izglasavanje budžeta“, rekao je Bečić novinarima u Vili Gorica, nakon predstavljanja rezultata istraživanja o stepenu otvorenosti parlamenata u regionu.

On je ponovio da je usvajanje budžeta prioritet svih prioriteta i poslanički klub kojem pripada je od prvog dana spreman da glasa za predloženi budžet.

„Informisao sam javnost da postoji jasno propisana procedura. Da bi se poslanici izjašnjavali o Predlogu budžeta i amandmana neophodno je da matični odbori razmotre predložene amandmane“, objasnio je Bečić.

On je kazao da je predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Vladimir Joković, bio u službenoj posjeti van Crne Gore i vjeruje da će on danas sazvati sjednicu Odbora.

„Potrebno je da amandmane razmotre njihovi podnosioci sa ministrom finansija. Nakon toga, stvoriće se formalne pretpostavke da se izjasnimo o budžetu“, naveo je Bečić.