30-12-2017

Usvojen Budžet Opštine Budva za narednu godinu

Većinom glasova na današnjoj sjednici, usvojen je Predlog Odluke o Budžetu Opštine Budva za 2018. godinu.

Usvojen Budžet Opštine Budva za narednu godinu | Radio Televizija Budva

Odbornica DPS-a Snežana Kuč kazala je da što se tiče Službe zaštite lica i imovina, njihovo ukidanje ostalo je nejasno, jer vidi prednosti u njihovom poslovanju, pa smatra da su izgovori da ih Predsjednik ukida zbog kažnjavanja zbog neposjedovanja licence za rad određenih zaposlenih u Službi.

Odbornik DPS-a, Marko Vuković, smatra da je u pitanju obračunavanje se sa neistomišnjenicima na političkoj osnovi, jer je predsjednik Skupštine Đorđije Vujović zabranio prisustvo predsjedniku Službe.

Što se tiče rada Službe zaštite imovine i lica, kako smatra predsjednik Opštine Dragan Krapović, zaposleni u Službi nisu dobro obavljali posao, a uz to dodaje da će privatna služba koštati duplo manje, i da niko iz Službe neće izgubiti posao, tako da nema ni govora o političkom revanšizmu.

Kada je u pitanju socijalna pomoć, sekretar Sekretarijata za finansije Petar Odžić kaže, da je umanjena socijalna pomoć, i jedino stavka koja je povećana je iznos izdvojenog za novorođene bebe.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković pitao je, u čemu je problem da svaka stavka budžeta bude javna, dodajući da onog dana kada bude tako, građani će biti stvarni poslodavci vlasti.

Milena Raičković iz Socijaldemokrata, kaže da su uglavnom svi budžeti dobro planirani i umjereno razvojni, i saopštila da ove godine neće glasati za isti.

Predsjednik Opštine Dragan Krapović, kazao je, da je uprkos svemu, napredak u našem gradu evidentan

"Čuli smo sve o sudbini ovog nacrta i predloga danas. Kad sve sumiramo, nije idealno, ali je napredak u našem gradu evidentan. Smatram da je ovaj dokument jako kvalitetan. Moguće da smo podbacili i napravili propust kod potreba za zdravstvo, što ćemo pokušati da ispravimo, istakao je Krapović.

Sjednica je završena, a pored ove tačke, dbornici su usvojili i Predloge izmjena i dopuna programa uređenja prostora i investicionih aktivnosti za 2017.godinu i programe za uredjenje prostora i investicionih aktivnosti Opštine Budva za 2018.godinu.