21-09-2016

Uzdignimo Budvu: Prilazi i parkinzi u blizini škola nisu adekvatni

Uzdignimo Budvu: Prilazi i parkinzi u blizini škola nisu adekvatni | Radio Televizija Budva

"Grupa birača “Uzdignimo Budvu” - Radomir Glendža, posebnu pažnju, u svojim programskim načelima, posvetio je unapređenju uslova u školama na teritoriji opštine Budva.

Osim toga, zalažemo se i za poboljšanje materijalnog i društvenog statusa prosvjetnih radnika sa područja naše opštine. Svjedoci smo da je izgradnjom druge osnovne škole došlo do poboljšanja uslova za obrazovanje i vaspitanje osnovaca, ali i dalje postoje problemi, posebno kad su u pitanju prilazi i parkinzi u blizini dvije gradske osnovne škole.

Saobraćaj u samoj blizini O.Š. "Stjepan Mitrov Ljubiša" bi trebalo regulisati jednosmjernim tokom, a ne dvosmjernim, kako je to sada, a što stvara ogromne gužve i zastoje.

Parking prostor između ove ustanove i S.M.Š. "Danilo Kiš" je pretvoren u auto-otpad na kome neodgovorni pojedinci ostavljaju olupine automobila uskraćujući tako prosvjetnim radnicima i roditeljima mjesto za parkiranje. Kada je u pitanju "Druga osnovna škola", prilaz toj ustanovi nije adekvatno riješen što prouzrokuje velike gužve u saobraćaju.

Što se tiče uslova za rad u samim ustanovama, smatramo da se mora što prije pristupiti kvalitetnoj sanaciji krovne konstrukcije O.Š. "Stjepan Mitrov Ljubiša". Iako je posljednja sanacija urađena nedavno, krov i dalje prokišnjava što otežava uslove za normalno odvijanje nastave.

U našem fokusu je i sve teži materijalni i socijalni status prosvjetnih radnika u našoj opštini. Sa prosječnom neto zaradom manjom od 500 eura, prosvjetni radnik je prinuđen da pronalazi dodatne poslove i tako prehrani porodicu u jednoj od najskupljih opština za život u Crnoj Gori.

Raduje nas podatak da se konačno počelo sa rješavanjem stambenih potreba prosvjetnih radnika, ali za mnoge od njih sreća je kasno pokucala na vrata. Dobar dio prosvjetara je već odavno prezadužen kreditima kod crnogorskih banaka, a uzimajući u obzir da su neki pred penzionisanjem, kupovina stana se čini kao nemoguća misija", navodi se u saopštenju Grupe birača, "Uzdignimo Budvu" - Radomir Glendža.