17-05-2021

Vapaj rukometaša iz Budve: Primili smo samo jednu platu

Rukometni klub Budvanska rivijera Budva obratio se javnosti saopštenjem zbog loše finansijske situacije u kojoj se nalazi.

Vapaj rukometaša iz Budve: Primili smo samo jednu platu | Radio Televizija Budva

Foto:

U saopštenju se navodi da se klub duže od decenije takmiči u najvišem rangu takmičenja i da su u tom periodu pokazali da nijesu ,,od onih kojima je medijska pažnja jedino sredstvo u rješavanju klupske problematike”.

“I kada smo osvajali trofeje, i kada smo napuštali parket pognute glave, vjerovali smo samo u rad. Upravo zahvaljujući radu izborili smo zapaženo mjesto na crnogorskoj rukometnoj sceni. Rad nam je donio trofeje u svim selekcijama. Rad nas je promovisao u nekada najuspješniji sportski kolektiv u Budvi, gradu sporta. Klub sačinjavaju istinski sportski radnici, igrači i prijatelji kluba kojima je jedini cilj stvoriti zdravi sportski kolektiv u Budvi. Kolektiv koji će kao i do sada dati pravi putokaz u rukometnom usavršavanju djece, kao i u njihovom budućem životu. Kao takvi, djecu učimo istini, a njihov sud, sud njihovih roditelja, naših prvotimaca i naših sugrađana nam je jedino relevantan. A istina je sljedeća: Sve pobjede ostvarene trudom i znanjem na terenu nijesu izgleda dovoljne da rukomet u Budvi opstane. Ogromni entuzijazam svih u klubu, naročito igrača i stručnog štaba možda nije vrednovan na pravi način ili možda nije bilo mogućnosti za to. Kako god, u posljednjim trenucima smo uspjeli obezbijediti sredstva za odigravanje utakmice sedmog kola Mini lige sa kolegama iz Tivta. Takođe su obezbijeđena sredstva da pionirski sastav danas (neđelja) završi takmičenje u svojoj uzrasnoj kategoriji. I dalje imamo čvrsta obećanja da će se do početka polufinala Kupa situacija popraviti”, navodi se u saopštenju.

Iz Budvanske rivijere Budva mole ,,sve relevantne faktore, pojedince i političke predstavnike da stanu iskreno iza ovog kluba i njegovih rezultata”.

“Da stanu iza igrača i stručnog štaba koji su u ovoj sezoni primili jednu platu! Da stanu iza kluba koji je na današnji dan prije pet godina postao seniorski, kadetski i pionirski prvak Crne Gore. Jednostavno mi nećemo i ne možemo nazad, hoćemo naprijed i neophodna nam je pomoć! Ne želimo biti ničiji poligon za političko nadmudrivanje. Niko nema prava na to, niti ćemo to dozvoliti. Uprava kluba, stručni štab i igrači su ispunili sve što se pred njih postavilo prethodnih godina čak i više nego što se moglo i više nego što se očekivalo. Molimo vas još jednom ne dozvolite da na ovaj način završimo takmičenja. Ne dozvolite da prekršite obećanja koje ste nam svi dali! Mi smo naša ispunili. Ne zaboravite, i mi imamo porodice, djecu… i njimaje Nova godina, Božić, Uskrs, Prvi maj…”, piše u saopštenju.

Iz budvanskog kluba apeluju da im se omogući da na pravi način izađu na megdan sportskim prijateljima sa Cetinja već u srijedu kako bi pokušali da obraduju navijače i sugrađane ,,kao mnogo puta ove godine”.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima, rukometnim radnicima, reprezentativcima koji su ponikli u našem klubu, kao i onima kojima je naš klub bio “odskočna daska” za inostrani i reprezenatativni poziv, na iskrenoj podršci u ovom trenutku. Punu zahvalnost dugujemo našim sponzorima u Budvi, sugrađanima i roditeljima na iskrenoj ponuđenoj pomoći. Svi su oni imali doprinos u ostvarivanju najboljih rezultata ovog kluba”, navodi se u saopštenju RK Budvanska rivijera Budva.

Izvor: Pobjeda