12-03-2020

Vaterpolisti Crne Gore bolji od Njemačke

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Njemačku 12:10, u sinoć odigranom meču posljednjeg kola turnira u Hamburgu i osvojila prvo mjesto.

Vaterpolisti Crne Gore bolji od Njemačke | Radio Televizija Budva

Foto: wpolo.me

Crnogorski vaterpolisti su u prethodna dva okršaja na turniru upisali sigurne pobjede protiv Gruzije i Rumunije. Vaterpolisti ostaju do 14. marta u Hamburg.

Ponovo su "ajkule" dobro otvorile utakmicu, nakon osam minuta igre vodile su 4:1, na dva minuta do poluvremena bilo je 6:3 za naš tim. Njemci prave seriju od tri gola, pa je na pauzi bilo 6:6. Domaćin turnira je u tri navrata uspio da dođe do izjednačenja, posljednji put bilo je 10:10, da bi golovima Pješivca i Đura Radovića u posljednja četiri minuta došli do pobjede.

"Dobili smo sve tri ekipe koje će učestvovati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu, koji je pod znakom pitanja zbog korona virusa. U četvrtak ćemo imati konačnu odluku da li će se igrati ili ne, ali bez obzira na to, odigrali smo dobar turnir. Nijesu nas poremetile ove nove okolnosti, i mislim da je forma na zadovoljavajućem nivou za to što nas čeka za sedam dana", kazao je Aleksandar Ivović.

U pobjedi nad Njemačkom po dva gola postigli su Ivović, Drašković, Popadić i Radović, a po jedan Matković, Čučković, Vidović i Pješivac.

Izvor: wpolo.me