27-01-2021

Vaterpolisti sjutra protiv Srbije: Dobra provjera za Roterdam

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra u glavnom gradu prvi turnirski meč sa Srbijom u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije u Roterdamu. "Ajkule" nijesu u najjačem sastavu, nedostaju mnogi važni igrači, ali od cilja neće odustati.


Foto: Total-montenegro-news.com

"Raspoloženje je odlično, a kondicija šarena, jer dobar dio ekipe je prošao kroz zahtjevan fizički period - tri vezane utakmice u Debrecinu i pet mečeva u četiri dana na turniru Regionalne lige. Osjeća se malo umor kod pojedinih igrača, ali pokušaćemo na najbolji način da iskoristimo mečeve sa Srbijom i SAD na turniru u Podgorici. Nakon toga nas čekaju još dvije sedmice samostalnog rada pred put u Roterdam", kazao je Marko Petković.

Reprezentacija je prošle sedmice odradila pripreme u Đenovi sa Pro Rekom u podmlađenom sastavu. Kasnije u Podgorici priključili su se iskusniji i za sada sve ide po planu.

"Okupili smo se prije tri dana, na žalost povrede i bolesti učinile su da ne možemo da računamo na kompletan sastav. Ali i ova ekipa može da iznese kvalifikacioni turnir i plasira se na Olimpijske igre", kazao je Aleksa Ukropina.

Turnir u Podgorici će pokazati gdje su trenutno sa formom naši reprezentativci.

"Srbija i SAD dolaze u kombinovanom sastavu i biće nam dobra priprema i provjera pred Holandiju", istakao je ljevoruki reprezentativac.

Crna Gora će u petak odmjeriti snage sa SAD.


(Pobjeda)