14-03-2020

Vaterpolo reprezentacija pod nadzorom po povratku iz Hamburga

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore vratila se danas iz Hamburga (Njemačka) gdje je učestovala na turniru sa reprezentacijama Gruzije, Rumunije i selekcijom domaćina, a u sklopu priprema za utakmicu Svjetske lige protiv Hrvatske u Podgorici, planiranu za 17. mart tekuće godine, odnosno za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu, koji je kao što je već objavljeno odložen zbog sprečavanja širenja epidemije COVID-19, saopšteno je danas iz VPSCG.

Vaterpolo reprezentacija pod nadzorom po povratku iz Hamburga | Radio Televizija Budva

“Ajkule” su letom preko Frankfurta i Zagreba sletjeli u Dubrovnik, danas oko 13 sati, nako čega su preko graničnog prelaza Debeli brijeg ušli u Crnu Goru.

Shodno blagovremeno obavljenoj komunikaciji, kako su istakli iz vaterpolo saveza, između VPSCG i IJZ CG, predstavnici tog tijela sačekali su reprezentaciju na graničnom prelazu. Medicinski tim naše selekcije bio je u stalnom kontaktu sa IJZ nakon odluka Nacionalnog tima o mjerama koje su uvedene u Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa COVID19.

"Shodno tome, kompletna vaterpolo ekspedicija, koja broji 19 članova, stavljena je pod adekvatan zdravsteni nadzor, a sve u skladu sa instrukcijama nadležnih organa koji će donijeti odluku o daljim mjerama i neophodnim radnjama, zaključuje se u saopštenju VPSCG.