25-11-2021

Veče duhovne i svetovne muzike u hotelu Palas

Udruženje "U ime živih" s Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u duhovno - kulturnoj misiji Udruženja i pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Republike Crne Gore i Opštine Budva organizuje "Veče duhovne i svetovne muzike", ansambla "Knjaz Miloš" iz Beograda koje će se održati 28. novembra sa početkom u 19h u hali hotela "Palas" u Petrovcu .



Hor i orkestar „Knjaz Miloš“, koji deluje u okviru Udruženja „U ime živih“, osnovan je u Beogradu 2012. godine sa ciljem da promoviše kulturne vrijednosti i tradiciju Srbije u zemlji i inostranstvu kao i da uspostavi aktivnu vezu sa evropskim kulturnim vrijednostima . Hor i orkestar po pravilu, čine muzički obrazovani članovi sa bogatim koncertnim iskustvom.

Repertoar hora sačinjen je od dijela duhovne i svetovne muzike srpskih kompozitora, kao i obrada popularnih numera svetske muzike, što daje mogućnost velike raznovrsnosti realizacije umetničkih programa. U svojoj biografiji hor je zabeležio niz uspešnih celovečernjih koncerata i gostovanja u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajniji u Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Austriji...