22-09-2019

Večeras 71. dodjela televizijskih nagrada Emi

Noćas se u Los Anđelesu održava 71. godišnja dodjela televizijskih nagrada Emi, a ove godine su najviše nominacija dobile serija "Igra prijestola" i "Čudesna gospođa Mejzl".

Večeras 71. dodjela televizijskih nagrada Emi | Radio Televizija Budva

"Igra prijestola", ima rekordne 32 nominacije, iako su fanovi koji su obožavali seriju mrzjeli poslednju sezonu. "Igra prijestola" je već pokupila 10 nagrada na dodjeli kreativnih i tehničkih priznanja prošlog vikenda.

Ako danas dobije još tri nagrade, potućiće sopstveni rekord za najviše nagrada u jednoj sezoni, 12, koliko je osvojila 2015. i 2016. godine.

Serija "Čudesna gospođa Mejzel" brani nagradu za najbolju komediju koju je dobila prošle godine, ove godine ima 20 nominacija.

Treće mjesto po broju nominacija ima miniserija "Černobilj" sa 19.

Politička satirična komedija "Potpredsjednica" (Veep), koja je prošle godine imala pauzu dok se liječila glavna glumica Džulija Luis-Drajfus, kao i "Igra prijestola" se takmiči za svoju poslednju sezonu. Te dvije serije su već zajedno prikupile 74 Emi nagrada, što je nagrada jednaka Oskarima za američku televiziju.

"Igra prijestola" se takmiči u šest kategorija koje pored najbolje drame, uključujući najbolju režiju, scenario i glumu. Gumci Emilija Klark i Kit Harington takmiče se za nagrade za glumu prvi put, dok Piter Dinklidž konkuriše za svoju četvrtu nagradu za pomoćnu ulogu.

U konkurenciji za najbolje glumice su pored Emilije Klark, Sandra O za "Killing Iv", sa kozvijezdom u toj seriji Džodi Komer, i ranijom dobitnicom Vijolom Dejvis iz serije "Kako se izvući sa ubistvom".

Za najboljeg glumca takmiče se još i Bili Porter, iz serije "Pose", koji bi, ako dobije, bio prvi otvoreno gej muškarac koji je osvojio tu nagradu, i raniji dobitnik Sterling K. Braun za ulogu u seriji "To smo mi" (This is Us).

Među zvijezdama koje će uručivati nagrade su Andžela Baset, Lin-Manuel Miranda, Hju Lori, Maja Rudolf, Džon Ham, Majkl Daglas, Gvinet Paltrou, i Rendal Park. Ove godine ceremonija neće imati voditelja.

Ceremonija počinje u 2 sata u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu i trajaće tri sata, prenosi agencija Beta.



Izvor: FOS