25-07-2018

Večeras književni program "Igrač"

Na Trgu pjesnika u 21 čas se nastavlja književni program ovogodišnjeg festivala predstavljanjem književnog stvaralaštva Marine Šur Puhlovski, sa posebnim akcentom na roman „Igrač“.

Večeras književni program

Marina Šur Puhlovski rođena je u Zagrebu gdje je završila gimnaziju i komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu. U mladosti se bavila novinarstvom, neko vrijeme književnom kritikom, poslije isključivo umjetničkom prozom. Piše priče, romane, putopise, eseje, dnevničku prozu.



Objavljene knjige: Trojanska kobila, roman, Mladost, Zec na tavanu zbirka priča, Meandar,Tajni život kratke proze, Zatočeno znanje, pjesme u prozi, Ništarija roman, Pripovjest o bivšoj pjevačici, bivšem sucu banskog stola, bivšem upravitelju kaznenog logora i bivšoj logorašici i mnoge druge.

Jadranka Pintarić je, u svom osvrtu na pomenuti roman, istakla:

"Kada bi se Hijeronimus Boš ponovno rodio i kada bi mu neki moćnik naručio da opet naslika Sedam smrtnih grijeha, sve o ljudskoj naravi i njezinim izopačenjima, našao bi u ovom romanu: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. Marina Šur Puhlovski osvjetljava u metafizičkom smislu život svojih protagonista, dopire do srži svake sudbine..."