26-07-2018

Večeras predstava "Cvrčak i Mrav"

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, ovoga puta će biti izvedena predstava za djecu „Cvrčak i Mrav“, nastala po tekstu Marine Depolo, inspirisanom istoimenom Ezopovom basnom.

Večeras predstava

Predstava je ujedno koprodukcija JU „Grad teatar“ sa Teatrom mladih iz Podgorice, Gradskim pozorištem iz Podgorice, Herceg-festom iz Herceg Novog i Kulturnim centrom Kotor.

Depolo je, tokom rada na ovome tekstu, istakla:

“Priča koju znamo i koju smo čuli onoliko puta, ide otprilike ovako: ‘Dok je trajalo ljeto, Mrav je vrijedno radio i pripremao zimnicu, dok je Cvrčak bezbrižno pjevao i zabavljao se, ne misleći na nastupajuću zimu. Kada je stigla, Mrav je mogao da se opusti i uživa u plodovima svog rada, dok je Cvrčak gladovao i smrzavao se.’ Mnogo je vremena prošlo od kad je Ezop ispričao svoju čuvenu basnu sa čuvenim naravoučenijem i – u redu, slažemo se, treba biti vrijedan. Međutim, danas je potrebno ispričati ovu priču iz nešto drugačijeg ugla".

Režiju predstave potpisuje Branko Ilić, scenografiju takođe, kostimografiju je uradila Tijana Todorović, muziku grupa “Who See”, koreografiju Marija Brajković, aranžman za song „Koji sam ja kralj“ Peđa Nedeljković. U predstavi igraju Branko Ilić, Katarina Krek i Goran Slavić.