01-04-2020

Većina crnogorskih državljana uspješno se vratila iz Srbije

Većina crnogorskih državljana iz Srbije uspješno SE vratila u Crnu Goru, saopštio je crnogorski ambasador u Srbiji Tarzan Milošević.


Foto: rtcg.me

On je u emisiji Boje jutra na Televiziji Vijesti, podsjetio da je u Srbiji od 15. marta uvedeno vanredno stanje i zabrana kretanja za sve građane u od 19 sati do pet ujutru, a da je međugradski saobraćaj ukinut.

„Većina građana koji su željeli da se vrate u Crnu Goru su u tome i uspjeli, štaviše, većina građana iz Evrope koji su se vraćali u Crnu Goru su se vratili preko Srbije i tu smo imali dobru saradnju“, kazao je Milošević.

On je rekao da je određeni dio građana koji su se nalazili na liječenju u Srbiji uspio da se vrati i da nema nikakvih problema da građani, uz odgovarajuću dokumentaciju, prođu granice obje države.

„Posebno je važno da se poštuje rok za samoizolaciju i ljudi kojima je izrečena ova mjera za prelazak moraju imati potvrdu Ministarstva zdravlja“, naveo je Milošević.

On je objasnio da se za smrtne slučajeve omogućava prelazak granice, ali da je trenutno onemogućeno da druge osobe prelaze granice da bi prisustvovali sahranama, što je u skladu sa mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Milošević je kazao da je određeni broj crnogorskih sportista i držvaljana koji se nalaze u drugim zemljama će, uz komunikaciju sa organima u Srbiji, biti prevezeni zajedno sa njenim državaljnima u Srbiju, odakle će se dalje organizovati njihov prevoz u Crnu Goru.

„Komunikacija sa Ambasadom u Podgorici i Ministarstvom spoljnih poslova je na visokom nivou i drago mi je da to mogu da istaknem“, rekao je Milošević.