12-04-2021

Veliki broj građana na protestu, Nikolić: Dosta je ćutanja, djeca su naša svetinja

Oko 300 građana Budve danas je ispred Starog grada prisustvovalo protestu na kojem je zatraženo pooštravanje kazni za napasnike djece i formiranje javnog registra pedofila. Inicijalna kapisla za skup bio je uznemirujući događaj kada je u Podgorici djevojčica napadnuta od strane komunalnog policajca. Okupljanja su održana u nekoliko gradova u Crnoj Gori.


Foto: privatna arhiva

"Velik broj ljudi se odazvao. Iskreno, nisam očekivala s obzirom da je sve pokrenuto prije dva dana. Zadovoljni smo, i sada se iskreno nadam da će ovo doći do nadležnih institucija, da će da se pooštre zakoni za nasilnike i da ćemo konačno dobiti javni registar pedofila jer je to nešto što treba da znamo", kazala je za naš portal Dragana Nikolić, jedna od učesnica protesta.

Građani su, kako je rekla, do 16 sati i 40 minuta dolazili i ostavljali plišane igračke ispod bedema, a bili su prisutni i mališani. Vodilo se računa da se ne stvaraju velike gužve te su, napominje sagovornica, ispoštovane aktuelne protivpandemijske mjere.

Nikolić ističe da poslanici već rade na tome da se pooštravanje kaznene politike za pedofile stavi u skupštinsku proceduru. Očekuje promptnu reakciju i kaže da će nastaviti sa okupljanjima ukoliko ona izostane.


Foto: privatna arhiva

"Dosta je ćutanja. Naša djeca su naša svetinja, budućnost koju treba da čuvamo. Moramo da vjerujemo nadležnim institucijama, da budemo sigurni u njih i da smo sigurni da će oni zašttiti djecu. Definitivno će se protesti nastaviti dok god se ne donese zakon kakav treba da bude", poručuje ona.

Protesti su organizovani i u Podgorici, Kotoru, Cetinju, Tivtu, Herceg Novom, Baru i Nikšiću.


M.S.