06-05-2020

Veselinka Vesna Kalezić: O "Preletačeviću"

Povodom najnovijih dešavanja na budvanskoj političkoj sceni saopštenjem za javnost se obratila članica Opštinskog odbora Demokrata Budve, Veselinka Vesna Kalezić, koje prenosimo integralno:


Foto: OO Demokrate Budva

"Najnovija dešavanja na budvanskoj političkoj sceni zainteresovala su javnost kako na lokalnom, tako i na
državnom nivou.

Naime, podnijeta je inicijativa za smjenu Predsjednika Skupštine i Predsjednika Opštine Budva. Potpisnici su odbornici DPS, SD, Crnogorske i „nezavisni“ odbornik Stevan Džaković.

Inicijative koje su podijelile čak i opozicioni DPS (odbornik Gojko Ljubanović je potpisao samo inicijativu za smjenu gospodina Krsta Radovića) obije su potpisane od strane gospodina Džakovića.

Što ovog odbornika čini različitim u odnosu na ostale potpisnike? Različitim ga čini potpis koji je, kao kandidat DF-a, prije izbora 2016. godine stavio na predizborni sporazum o političkom djelovanju koji predviđa da ni jedan potpisnik neće ostvarivati političku saradnju sa DPS-om ni prije, ni poslije izbora.

Ovaj sporazum je potpisan da bi budvanski birači nedvosmisleno znali da li će oni koje glasaju zaista biti ono kako se predstavljaju – prava, iskrena, dosledna i pouzdana opozicija DPS-ovom pljačkaškom pohodu. Ideja je bila da svi svojim potpisom, riječju, odnosno onim što čovjeka čini čovjekom, budu obavezani na opozicionu borbu protiv kriminalne hobotnice. Protiv budvanskog OKG-a koji je bezočno opljačkao, zadužio i devastirao naš grad.

I tada, i sada, bilo koji vid kolaboracije sa OKG-om nam je bio i ostao neprihvatljiv. Vjerovali smo se da niti jedan potpisnik predizbornog sporazuma neće „klecnuti“ i „preletjeti“, odnosno pogaziti datu riječ i izgubiti ono što čovjeka čini čovjekom – obraz.

Očigledno da težina svačijeg potpisa nije ista, a naročito ne potpisa ovog budvanskog „Preletačevića“.

Pitanje je i koliko DPS vjeruje njegovom potpisu. Možda je nelegalni graditelj „Preletačević“ dobio ponudu koja se ne odbija. OKG zna kako se kupuje potpis onih kojima potpis i riječ ne predstavljaju ništa.

„Preletačević“ je i sam priznao da je stalno ucjenjivao partnere raznim, svaki put drugim nebulozama, poput one da mu sa lokalnog nivoa „završimo“ novi izborni zakon. Nesrećni čovjek ne zna da u Skupštini Opštine ne donosimo zakone. Bilo je i mnogih nimalo altruističkih, vrlo ličnih i ucjenjivačkih zahtjeva, sa kojima ćemo detaljno upoznati javnost – slučaj po slučaj.

Naravno da ni jedan nije ispunjen, a ni zakonit. To su oni zahtjevi koji se ne stavljaju na papir i ne potpisuju. Zato i ne čudi ovaj „prelet“ kod majstora ispunjavanja upravo takvih zahtjeva.

U pokušaju da skrene pažnju sa svojeg nemoralnog ponašanja iznio je niz laži i uvreda na račun naših kolega. Nije vrijedno komentara. Samo ga upućujemo da sve budalaštine koje iznosi u javnost procesuira, a njegovi novi drugari će mu rado pomoći u tome. Ohrabrujemo ga da podnese krivičnu prijavu za sve što je u toku „preleta“ otkrio. Ne mora da bude i kukavica, ako je već bio kukavičje jaje."