06-08-2020

(VIDEO) Carević, Jovanović, Marković i Pejović i dalje ne mogu u Opštinu

Za pojedine odbornike vrata budvanske Opštine su i jutros bila zatvorena, dok je Marko Carević insistirao da mu se dostavi papir po kom se ljudima ne dozvoljava da uđu na radna mjesta u Opštinu.



Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja, Nikola Jovanović je pokušao da uđe sa bočne strane, u čemu je zaustavljen od strane policijskog kordona.



Pojedini mještani koji su se nalazili su takođe dovikivali, a Mijomir Pejović je upitao privatno obezbjeđenje da li znaju da radnici Opštine i javnih ustanova ne primaju plate zbog njih.

“Znate li da su radnici Opštine gladni zbog vas”, kazao je Pejović te upitao policiju do kada misli da stoji na ulaz u zgradu Opštine.

Marko Marković smijenjeni potpredsjednik Opštine kazao je da su se u Opštinu uselili kriminalci.



Sugrađanin, Joko Popović, obratio se prisutnima ispred Opštine.


Kako je kazao između ostalog, došao je da da podršku Službi zaštite i spasavanja gdje je, kako je rekao, samozvani gradonačelnik imenovao nekog koordinatora.

"Ti ljudi su svih proteklih gotovo četiri godine bili u službi građana. Išli su da očepljavaju oluke, prenose nepokretne i bolesne, nema posla koji nijesu odradili. Da bi juče jedan gospodin odbornik došao tamo bez trunke stida, bez ikakvog pravnog akta, jer se po zakonskim i podzakonskim aktima, po sistematizaciji nema nikakvog koordinatora Službe. Zato ovim putem pozivam Inspekciju rada da hitno reaguje i pomogne zaposlenima koji trpe teror, poručio je Popović.