03-07-2020

(VIDEO) Carević nakon ulaska u zgradu Opštine: Totalno bezakonje i okupacija, bićemo uporni

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i funkcioneri DF-a Nikola Jovanović i Đorđije Vujović uspjeli su da uđu u zgradu Opštine. U izjavi za medije nakon izlaska iz Opštine, Carević je poručio da je rad Građanskog biroa farsa, a situaciju u Budvi je nazvao totalnom okupacijom i bezakonjem.

(VIDEO) Carević nakon ulaska u zgradu Opštine: Totalno bezakonje i okupacija, bićemo uporni | Radio Televizija Budva



"Ovo je jedna klasična farsa i očito da ovoj grupaciji nije interes da radi u interesu građana, već da slušaju svoje političke lidere i rade protiv interesa građana Budve. To je jedna velika sramota. Ovo je tuga jedna da stoji obezbjeđenje koje ima usmena naređenja. Pokušao sam da sa nekoliko njih napravimo dogovor, da radimo u skladu sa Ustavom i zakonima ove države. Da sva ta naređenja koja im se usmeno daju pokažu na papiru i pozovu se na neki propis i zakon. Da pokušamo da ih pomjerima sa one mrtve tačke, a to je, što kaže naš komandir ovdje "Ja sam papir.""

Istakao je da je ono što se dešava totalno bezakonje i okupacija.

"Vjerujte da ćemo i mi biti uporni. Dolazićemo ovdje svaki dan i pozivaćemo građane u što većem broju, ako se ovako nastavi. Jer, ovo je grubo kršenje Ustava države", poručio je Carević koji je podvukao da Opština pratkično ne radi.

"Ovo je sramota za državu da dozvoljava da se na ovakav način, ovakav jedan grad, koji su nazivali metropolom turizma, danas bude okupiran grad, grad u kom ne funkcioniše ono što je elementarno u špicu turističke sezone", zaključio je Carević.



Predsjednik odborničkog kluba DF-a Đorđije Pribilović tražio je od obezbjeđenja, da mu se omogući uzlazak u zgradu, na šta mu je odgovoreno da može ući isključivo u svojstvu građanina, zarad dobijanja informacija u Građanskom birou.



Jedan od okupljenih građana tražio je pripadniku obezbjeđenja da se predstavi, na šta mu je rečeno da će to možda biti moguće u nekim drugim okolnostima.

"Novinari ne mogu ući u zgradu, jer dolazak nije najavljen", kazao je predstavnik obezbjeđenja.

Odbornik DF-a, Đorđije Vujović rekao je da je atmosfera unutar Opštine mučna.

Izjavio je da je želio da preda incijativu sekretarki Skupštine Mariji Kusovac, ali da to nije bilo moguće.



Svi zaposleni koji su unutra su u stanju šoka, osim Snežane Kuč koja slavi jer je postala navodna Sekretarka, pa je organizovala slavlje za njene pristalice. To odražava sliku ovdje", kazao je Vujović.

Pripadnici obezbjeđenja na osnovu spiska propuštaju zaposlene u zgradu Opštine. Zbog mjera propisanih od strane NKT-a u zgradi može boraviti samo određen broj ljudi.