17-11-2020

(VIDEO) Carević: Nije lako Krivokapiću

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević najavio je da u fotelji neće ostati cijeli mandat, da sebe ne vidi u politici i da je rad u interesu građana za njega prioritet. Sa druge strane, kako kaže, njegovo raočaranje je upravo borba oko fotelja, ističući da nije lako mandataru Zdravku Krivokapiću, te da je za problem potrebno dvoje.


Foto: Marko Carević, printscreen

Kao nosilac liste Za budućnost Budve i snažna podrška koaliciji “Za budućnost Crne Gore“ koju je predvodio Zdravko Krivokapić, nakon dvoipomjesečnih protesta zbog nasilne smjene vlasti u Budvi, Carević je doprineo izbornom rezultatu od 42 odsto glasova na lokalnom nivou.

“Moja ideja i želja je bila da pomognem u odbrani svetinja. I to se desilo. Sada u svjetlu svih ovih dešavanja, kada pogledam - nemam više nikakvu želju kada je u pitanju politika. Ostvaren sam, ovdje sam došao da pomognem i realno je da ostanem do popisa. Ostao mi je još popis“, kazao je Carević za Polis, dodajući i da je u politici ostvario sve ono što je zacrtao.



"Pobijedili smo u Budvi 2016. pa ponovo 2020. godine, smijenili smo Đukanovića, odbranili svetinje, ostao mi je još taj popis. Da vidim kada će on biti. Inače, više sebe realno ne vidim u politici, ali ću uvijek tu biti da pomognem", ističe Carević.

Kako dodaje, dvije godine su sasvim dovoljne da pokaže da fotelje nisu prioritet.

“Jer, ja lično, sada kada izuzmem odbranu svetinja, imam debelu štetu kada govorim o privatnom biznisu. Imam četiri kompanije, velike biznise. A mene optužuju upravo oni koji su na budžetu, koji nikada nisu eura platili poreza ovoj državi, koji taj patriotizam mjere sa svojim egoizmom i osporovanjem svega onoga što smo moja porodica i ja uradili kroz život, i u političkom smislu. Za razliku od njih, nemam želju za foteljom, to je narod i prepoznao“.

Ono što traži je, kako kaže, da svi rade u interesu građana.

"Da pravimo najbolje moguće stvari, bez obzira prersonalno ko će biti. Ovdje je najvažnije ko će zauzeti koju fotelju i to je moje razočaranje, ništa drugo. Nije lako gospodinu Krivokapiću, njemu je jako teško, ali za problem je potrebno dvoje", zaključio je Carević.