06-04-2021

(VIDEO) Carević zahvalio Nikšićanima koji pomažu Narodnu kuhinju

Privrednik iz Nikšića, koji je želio da ostane anoniman, će u narednih šest mjeseci Narodnoj kuhinji Budve donirati mjesečno hranu u vrijednosti od 500 eura. Pokretač ideje je Konstantina Nina Maraš, predsjednica NVO "Izvor života", osnivač i koordinatorka Narodne kuhinje u Nikšiću, a kojoj se danas lično, na prijemu u svom kabinetu, zahvalio predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

(VIDEO) Carević zahvalio Nikšićanima koji pomažu Narodnu kuhinju | Radio Televizija Budva

Nina Maraš je veliki humanitarac, široj javnosti poznata i kao donator bubrega sugrđaninu Iliji Bulajiću. Ideja o pomoći Narodnoj kuhinji Budve rodila se kada je slučajno na bildbordu u Petrovcu primjetila poziv za prikupljanje donacija.

Nakon što je Nina svoju zamisao podijelila sa saradnicima jedan privrednik iz Nikšića se ponudio da mjesečno, narednih pola godine, donira hranu Narodnoj kuhinji u vrijednosti od 500 eura, a želja mu je da ostane anoniman.



Željko Srdanović i Bogdan Krsmanović su se u ime Narodne kuhinje zahvalili Nini Maraš na donaciji, nakon čega su zajedno otišli na prijem kod predsjednika opštine Budva Marka Carevića.

Nazvavši Ninu heroinom, predsjednik Carević joj je uručio zahvalnicu za ovaj humani gest.



Maraš, koja je osnivač i koordinator Narodne kuhinje u Nikšiću, zadovoljna je što je u prilici da pomogne kolegama u Budvi.



Podsjećamo da je Narodna kuhinja Budve počela sa radom prije dva mjeseca. Oni koji njome upravljaju zadovoljni su dosadašnjim odzivom donatora koji su prepoznali značaj ovog humanitarnog projekta.



J.M.