24-11-2021

(VIDEO) Delegacija iz Turske posjetila Petrovac, najavljena saradnja Budve i Bodruma

Visoka delegacija iz Turske na čelu sa guvernerom pokrajine Mugla Bilgehanom Bajarom i predsjednikom Opštine Bodrum Ahmetom Arasom danas je boravila u Petrovcu gdje ih je u "Crvenoj komuni" dočekao predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

(VIDEO) Delegacija iz Turske posjetila Petrovac, najavljena saradnja Budve i Bodruma | Radio Televizija Budva

Predsjednik Radović zahvalio je delegaciji iz Turske na posjeti.

"Ovo za Opštinu Budva i za Crnu Goru ima veliki značaj. Naše opštine su veoma slične, imamo dosta lijepih stvari koje nudimo kao turistički proizvod, ali isto tako imamo i dosta sličnih problematika u turizmu i infrastrukturi. Ja se nadam da ćemo ubuduće češće razmjenjivati iskustva i pomagati se i da će to rezultirati uspjehom", poručio je on.



Predsjednik Opštine Bodrum Ahmet Aras istakao je da je delegacija u Budvi i Crnoj Gori naišla na jako lijep doček.



"Budva i Bodrum su jako slični i da postoje uslovi da se gradovi pobratime iz razloga što su kulturno i istorijski jako slični, bogati su, narod je topao i nasmijan. Naša platforma je Jadransko more i smatram da ima dosta projekata koje možemo zajedno da realizujemo", istakao je Aras.



U visokoj delegaciji se pored lokalnih zvaničnika nalazi i sedam najuglednijih turskih privrednika. Oni su prilikom posjete Opštini Budva prethodno imali sastanke sa predstavnicima Budvanske rivijere, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Akademije znanja. Nakon sastanka u Petrovcu, delegacija je boravila u posjeti Svetom Stefanu.

Predstavnici turske delegacije kazali su da je u planu veliki projekat u koji će biti uključeni svi gradovi na Jadranu, a da će više detalja o svemu tome biti saopšteno na Velikom Jadranskom sajamu u Bodrumu koji će biti održan naredne godine.


M.S.