15-07-2020

(VIDEO) Krapović: Opština Budva u fizičkoj i finansijskoj blokadi

Potpredsjednik Demokrata i odbornik u SO Budva Dragan Krapović kazao je danas da je Opština 24 dana u fizičkoj blokadi od strane nelegalnog obezbjeđenja i Uprave policije. Kako je dodao, na snazi je i finansijska blokada, budući da je, prema njegovom mišljenju, protivpravno stavljena privremena mjera Privrednog suda Crne Gore koji, tvrdi on, nije nadležan za sporove Vlade i Opštine Budva. Istakao je i da će doći do pokušaja zaduženja Budve za 30 miliona eura.



On je kazao da su određena gospoda iz Vlade, a konkretno ministar Radunović i potpredsjednik Vlade, Simović, na jedan protiv pravan način blokirali, kako u političkom tako i u turistički delikatnom momentu.

Kao drugu stvar Krapović postavlja pitanje zašto se blokira Opština Budva.

Naveo je da smatra da su upravo gospoda koja se trenutno nalaze u prvim redovima Opštine Budva dovedena da bi završili to, kako je podvukao, kriminalno djelo.

"Ova sadašnja kvazi većina sa kvazi predstavnicima naroda, gospodinom Divanovićem, kao i drugima koje ne želim da pominjem ovom prilikom, će probati da zaduže Opštinu Budva i njene građane za 30 miliona eura", kazao je Krapović dodajući da mora da se zna da je tih 30 miliona eura duga prouzrokovala OKG Budva na čelu sa Svetozarem Marovićem, Vlada Crne Gore na čelu sa Milom Đukanovićem, i sa tadašnjim ministrom finansija, gospodinom Lukšićem.

"Oni tada nisu uspjeli taj novac stave na teret građanima Budve", istakao je, pored ostalog, Krapović.

Krapović je podsjetio da je za dvije godine njegovog mandata vraćeno 25 miliona eura dugova, te da je ostavljeno još sedam na računu, bez centa novog zaduživanja.

"Oni će probati u mjesec i po dana nelegalne i nelegitimne vlasti u periodu izbora da zaduže građane Budve još 30 miliona", poručio je on.