07-07-2020

VIDEO: Lamborginijeva jahta - super morski automobil

Lamborgini je dogovorio sa italijanskom Sea grupom, proizvodnju jahte, inspirisane super- kolima. Nova jahta se zove Tecnomar for Lamboghini 63, kao osvrt na godinu osnivanja Lamborginija – 1963. Njeni dizajneri su, takođe, pozajmili mnogo stilskih ideja od Lamborgini automobila, prenosi sajt Motor Authority.



“Pramac u obliku slova “Y” upućuje na koncept Lamborginijevog futurističkog električnog automobila Terzo Millenio i sportskog Siana, dok je instrument tabla dizajnirana tako da prizove osjećaj kao da je čovjek u automobilu”, saopštio je Lamborgini, prenosi N1.



Jahta, takođe, može da se prilagodi kroz Lamborginijev Ad Personam program. Ovaj proizvođač automobila je rekao da će biti dostupno više različitih boja za spoljni dio jahte, dok će za unutrašnjost biti ponuđene samo dvije opcije.

“Jahta će imati dva MAN V-12 motora, što će joj omogućiti da dostigne maksimalnu bržinu od 60 čvorova (111,12km/h). Zahvaljujući strukturi od karbonskih vlakana, jahta duga 19,2 metra, teška je 24 tone, što je prilično lagano za plovilo ove veličine”, navodi Lamborgini.

Međutim, ovaj italijanski proizvođač automobila nije jedini koji je počeo da sarađuje sa proizvođačima brodova.

Mercedes-AMG i Cigarette Racing sarađuju od 2007. na seriji specijalne serije brodova, inspirisanih Mercedesovim sportskim automobilima.

I Leksus je prošle godine izbacio jahtu, a Aston Martin je čak dizajnirao svoju sopstvenu podmornicu.




Izvor: N1