15-09-2020

(VIDEO) Midorović: Djeca su bila fenomenalna, bili smo dominatni čitav turnir

Podgorica je proteklog vikenda bila domaćin Kupa Crne Gore u vaterpolu za 2009. godište na kojem je učestvovalo šest ekipa. Pehar je otišao u ruke PVK Budvanska rivijera.

Budvanska rivijera je u finalu rezultatom 9:1 bila bolja od Jadran Carina. Golove su postigli Aleksić četiri, po dva Dragović i Franeta a jedan Popović.

"Napravili smo ovoga ljeta ogroman iskorak, on je krunisan ovom duplom krunom, sada u Podgorici za 2009. godište, i svi smo u klubu prezadovoljni, i to je podstrek za dalji i bolji rad", kazao je u razgovoru za Radio Televiziju Budva, trener Miloš Midorović.
"Moram da kažem da su djeca bila fenomenalna, da smo bili dominatni čitav turnir, posebno protiv Catarra i Verdea, dok je u finalu stvarno sa Jadranom bilo fenomenalno, i sa Jadranom koji je tradicionalno najbolja ekipa, u mlađim kategorijama u Crnoj Gori, bili smo čitavu utakmicu i više nego dominantni i zasluženo smo to osvojili.

Mislim ovoga ljeta je napravljen stvarno jedan veliki iskorak u generaciji 2007. godište, tu je osvojena bronzana medalja u izuzetno jakoj konkurenciji, 2008. je drugo, 2009, je prvo, tako da te tri generacije, u perspektivi će sigurno za vaterpolo klub budvu, i crnogorski vaterpolo, dati sigurno par dobrih igrača.

Sve zavisi naravno od korone, mi svake godine igramo olimpijske nade sa ekipama iz dubrovačke regije, ne znamo kako će to ove godine da izgleda, ako ne, fokusiraćemo se vjerovatno na crnogorsko prvenstvo i Kup kao i ovoga ljeta", zaključio je Midorović.